Programma 2021

Midzomerwandeling
Zaterdag 19 juni 2021.

Markt van Tervuren, 19.30u
Deelname: 3 euro – inschrijven verplicht: heemkundetervuren@gmail.com of telefonisch bij Geert Schuerman: 02/767 73 57

Mondkapje aangeraden.

Wij hernemen een oude traditie, namelijk onze jaarlijkse wandeling door een avondlijke warande om de zomerzonnewende passend te vieren.
We verzamelen op de markt van Tervuren en gaan (helemaal conform de dan geldende Coronamaatregelen) op zoek naar topografische sporen en overblijfselen van de lusttuinen van Karel van Lorreinen. Speurend en kuierend bereiken wij de Duisburgse poort in de Warandemuur en aanhoren daar een  opmerkelijke naam van deze poort en het verhaal er achter.
Aan de overzijde van de Duisburgse Steenweg gaan we zoeken naar de plek waar in de nadagen van WOII een bommenwerper is neergestort.
Vandaar is het maar een kleine stap naar De Polygoon, het voormalige sportcentrum van de landmacht dat nu in concessie is genomen door de gemeente Tervuren.

Viering 75-jarig bestaan van de
Koninklijke Heemkundige Kring Sint-Hubertus en
115-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging

In CC Warandepoort, Markt 7b, Tervuren:

* 18 september 2021: academische zitting

Met voorstelling van twee publicaties:
- het jubileumboek van de Koninklijke Heemkundige Kring Sint-Hubertus Tervuren
- het boek ‘Kroonprins Willem van Oranje en Anna Paulowna in Tervuren
1815-1830’ - van Frans Vollenbroek.

* Aansluitend op de academische zitting: opening tentoonstelling VST en receptie.

* In tegenstelling tot wat in het Horentje stond, zijn de filmvoorstellingen op
25 september 2021, in CC De Warandepoort, Markt 6b - Tervuren

* 6 november – 12 december 2021: Tentoonstelling ‘Tervuurse straatnamen’

In de lokalen van de Nederlandse Vereniging:

6 november – 12 december 2021

* Tentoonstelling
Over wat Tervuren en Nederland verbindt
(inspirator Annemie Breugelmans)

Met het oog op een toekomstige tentoonstelling over de harmonieën die in Tervuren, Duisburg en Vossem actief waren (en zijn) zouden we het op prijs stellen mochten er mensen zijn die ons foto’s willen uitlenen op ze te kopiëren want van sommige muzikale verenigingen hebben we weinig of geen fotomateriaal.